Download our app

Beginnen met bjj

Wil je beginnen met BJJ?

Dan ben je aan het juiste adres. Onze leraren hebben al honderden beginners de basis van BJJ bijgebracht.

Hier de drie belangrijkste tips voor beginners:

TIP 1: BLIJF KALM
Dit is super belangrijk. Veel mensen schieten in een vecht-of-vlucht modes als ze beginnen met sparren. Het grote geheim is om kalm te blijven. Waarom? Zo kun je je focussen op de technieken die je hebt geleerd, je verspilt minder energie en je tegenstander kan je moeilijker verplaatsen. Denk er maar eens over na: wie kun je makkelijker optillen? Iemand die zich aanspant, of iemand die volledig ontspannen op de grond ligt?

TIP 2: MAAK AANTEKENINGEN
Iedereen leert op een andere manier, maar wat voor veel van onze leden goed werkt is het maken van aantekeningen gelijk na de les. Zo kun je makkelijk teruglezen wat je hebt geleerd. Loop de technieken nog een keer na in je hoofd. Onderzoek laat zien dat technieken visualiseren bijna net zo goed werkt als het fysiek oefenen ervan.

TIP 3: CONSISTENTIE IS DE SLEUTEL
We snappen het, BJJ is heel leuk. Maar ga niet in een keer van 0 trainingen naar 10 trainingen per week. Dan wordt het lastig voor je lichaam om het bij te houden. Bovendien is er een grote kans dat je vervolgens een week lang moet herstellen. Mik aan het begin op 2 tot 3 keer per week trainen, en bouw het vanaf daar geleidelijk verder op.

Wil jij beginnen met BJJ?
Download dan nu ons gratis e-book waarin je de belangrijkste posities en submissies van BJJ leert
https://havenbjjrotterdam.com/boek/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights