Download our app

In de media: Daniel (28) werd als laatste gekozen bij gym. Later won hij gouden medailles: ‘Jiu Jitsu was mijn redding’

Daniel de Groot AD

ROTTERDAMMERS
Op het schoolplein van de middelbare school was de kleine Daniel de Groot (28) nog de kop van jut. Nu, op de Jiu Jitsu-mat, vecht hij om gouden medailles. ,,De sport was mijn redding.”

,,Ze noemen mij ‘Bunda Branca’, de witte billetjes. Maar in Rio de Janeiro pakte ik wel mooi de nationale titel. In de finale versloeg ik een Braziliaanse vechter met een d’arce-verwurging om de nek. Daarbij sluit je de bloedtoevoer van de tegenstander af. Die moet wel aftikken, anders gaat hij knock-out.

De gouden medaille die ik in Brazilië won, waar de Jiu Jitsu-vechtsport mateloos populair is, hangt nu pontificaal in mijn nieuwe sportschool aan het Weena, naast talloze andere gouden, zilveren en bronzen plakken. Toen ik met de sport begon, had ik niet gedacht dat ik zo succesvol zou worden in de sport.”

Het verhaal van Daniel de Groot maakt deel uit van de serie Rotterdammers, waarin verslaggever Marcel Wijnstekers wekelijks het levensverhaal van een Rotterdammer optekent.

Lees hier de rest van het artikel door Marcel Wijnstekers:
https://www.ad.nl/rotterdam/daniel-28-werd-als-laatste-gekozen-bij-gym-later-won-hij-gouden-medailles-jiu-jitsu-was-mijn-redding~a9e572b26/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights