Download our app

Waarom is Brazilian Jiu Jitsu ‘Brazilian’?

Waarom heet het ‘Brazilian’ Jiu Jitsu?

Vraag je je wel eens af waarom het ‘Brazilian’ Jiu Jitsu heet en niet gewoon ‘Jiu Jitsu’? In dit artikel gaan we dat ontdekken!. In het begin van de 20e eeuw reisde Mitsuyo Maeda, een Japanse judoka, naar Brazilië en leerde hij de Gracie-familie de basisprincipes van wat later Brazilian Jiu Jitsu zou worden. De Gracies gingen verder met het ontwikkelen van de technieken en legden de nadruk op hefboomwerking, positionering en submissions in plaats van alleen op kracht . Ze hebben van Jiu Jitsu een uiterst effectief grondvechtsysteem gemaakt.

De Gracie-familie verwierf bekendheid door hun dominantie in vechtsportcompetities en gevechten. Hun unieke aanpak van Jiu Jitsu, met de nadruk op grondgevecht en grappling, leverde hen talloze overwinningen op tegen tegenstanders van verschillende stijlen en groottes. Dit succes heeft de effectiviteit van Brazilian Jiu Jitsu wereldwijd aangetoond en Brazilië synoniem gemaakt met deze dynamische vechtsport.

Brazilian Jiu Jitsu is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Persoonlijk heb ik, Daniel de Groot, in 2015 de kans gekregen om naar Brazilië te reizen en sindsdien heb ik vele maanden heen en weer gereisd tussen Santos, Brazilië en Rotterdam, Nederland, om te trainen met mijn coaches bij The House FC, Gabriel Rollo en Thiago Abreu. In 2018 lukte het mij zelfs om de Braziliaanse Nogi Kampioenschap te winnen.

Vandaag de dag wordt Brazilian Jiu Jitsu beoefend en bewonderd door vechtsporters, zelfverdedigingsenthousiastelingen en atleten over de hele wereld. De focus op techniek, strategie en hefboomwerking maakt het toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en fysieke mogelijkheden. Of je nu je zelfverdedigingsvaardigheden wilt verbeteren, een uitdagende workout wilt ervaren of wilt deelnemen aan grappling-toernooien, Brazilian Jiu Jitsu biedt een lonende en verrijkende ervaring.

Kortom, Brazilian Jiu Jitsu wordt “Brazilian” genoemd om de bijdragen van de Gracie-familie te eren en de ontwikkeling van Jiu Jitsu in Brazilië te erkennen. Hoewel de oorsprong teruggaat naar traditioneel Japans Jiu Jitsu, hebben de innovaties en aanpassingen van de Gracies het getransformeerd tot een unieke en zeer effectieve vechtsport. Dus, als je klaar bent voor een opwindend avontuur van zelfontdekking en fysieke vaardigheden, overweeg dan om de mat van Brazilian Jiu Jitsu te betreden.

Sluit je aan bij Haven BJJ, waar we eersteklas Brazilian Jiu Jitsu-training bieden voor zowel beginners als ervaren beoefenaars.

Stap op de mat en ontdek de ongelooflijke wereld van Brazilian Jiu Jitsu!
Boek hier een gratis proefles

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights